Afspraak

Spreekuur

We verzoeken u om een mondneusmasker te dragen in de praktijk als u luchtwegklachten heeft (hoesten, niezen). Hiermee beperken we de verspreiding van allerlei virussen, voor uw en onze veiligheid, en die van kwetsbare patiënten. Dank voor uw medewerking en begrip!

Het spreekuur wordt gehouden op de werkdagen dat uw huisarts aanwezig is.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen, bij voorkeur tussen 8.00 en 10.00 uur.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten.

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, dan kunnen wij er rekening mee houden bij het inplannen van de afspraak.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Omdat de praktijk betere mogelijkheden biedt voor onderzoek en behandeling, zult u worden verzocht waar mogelijk naar de praktijk te komen.

Voor een huisbezoek belt u de assistente op werkdagen, bij voorkeur tussen 8.00 en 10.00 uur.

Telefonisch spreekuur

U belt tussen 8.00 uur en 11.00 uur naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De huisarts belt u dan op een later moment terug.

Avond, nacht en weekenddienst

Voor spoedeisende klachten na 17.00u in de avond/nacht/weekenduren kunt u terecht bij de Huisartsenspoedpost via het digitaal spreekuur via spreekuur.nl, of neem contact op via het nieuwe nummer 088 – 050 40 30.

Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

De huisartsenspoedpost is bedoeld voor dringende medische zaken, die niet tot het volgende spreekuur van uw eigen huisarts kunnen wachten. U kunt zonder afspraak niet bij de huisartsenspoedpost terecht.

De huisartsenspoedpost is gevestigd in het ziekenhuis Bethesda.

Adres: Dr G H Amshoffweg 1, 7909 AA Hoogeveen

Niet verschijnen op afspraak

Niet verschijnen bij de huisarts/praktijkondersteuner/doktersassistente zonder (op tijd) af te bellen, heeft consequenties.

Het komt helaas voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Hiermee gaat voor de huisarts/praktijkondersteuner/doktersassistente onnodig veel tijd verloren. Er is immers op uw komst gerekend!

Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u dan ten minste 24 uur van tevoren af en geef door dat u niet kunt komen. Een andere patiënt kan dan een afspraak krijgen in uw plaats.

Wanneer u niet tijdig afzegt of niet op de afspraak verschijnt, krijgt u een rekening van €20 voor niet verschijnen zonder bericht. Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf aan de praktijk te betalen.

Wilt u onnodige kosten voorkomen, belt u dan op tijd uw afspraak af.