Wie verzorgt uw rijbewijskeuring?

Van overheidswege is besloten dat bestuurders van 75 jaar en ouder een medische keuring en een Verklaring van geschiktheid nodig hebben. De keuring vindt iedere 5 jaar plaats en is verplicht.
De keuring is bedoeld om ouderen veilig en verantwoord aan het verkeer te laten deelnemen.
Bij een aantal aandoeningen wordt rijden tijdelijk of permanent afgeraden: TIA/CVA, epilepsie, veel hypo’s, klasse 4 hartfalen. Informeer bij uw specialist of huisarts of dat bij u het geval kan zijn.

Werkwijze rijbewijskeuring:

Koop maanden voordat het rijbewijs verloopt een “Eigen verklaring met geneeskundig verslag” bij de gemeente of het CBR. Let op; als uw rijbewijs verloopt tijdens de procedure, dan mag u niet meer autorijden.
Deze verklaring bestaat uit 2 delen.
Het gedeelte “Eigen verklaring” vult u zelf in. Een arts moet het Geneeskundig verslag invullen. Daarvoor ondergaat u een kleine keuring.
Doorslaggevend bij de keuring is dat de bestuurder lichamelijk en geestelijk in staat is om veilig en zelfstandig een auto te besturen.
De meesten huisartsen keuren geen eigen patiënten om de bestaande vertrouwensrelatie niet te verstoren. Zie verder rijbewijskeuringen in Hoogeveen voor contactgegevens van andere partijen die wel rijbewijskeuringen doen.

Hierna stuurt u de Eigen verklaring met geneeskundig verslag op naar het CBR, afdeling Rijgeschiktheid.
Het CBR besluit of er een Verklaring van geschiktheid wordt toegekend. Soms is er nader onderzoek nodig, via een medisch specialist of een rijtest, omdat het Geneeskundig verslag niet voldoende informatie heeft gegeven.
Heeft u een Verklaring van geschiktheid ontvangen, dan kunt u bij de gemeente een nieuw rijbewijs aanvragen.

Meer informatie kunt u vinden op www.regelzorg.nl

Rijbewijskeuring Hoogeveen:
Dhr. B. vd Bogaarts: 0524-291160 (locatie Olden Kinholt)
Dhr. Snijders: 06-42816964
Goedkope rijbewijskeuring: 085-4883616

Bron: www.kijkwijzerouderen.nl